Välkommen till Häggviks Ungdomsboende

Häggviks Ungdomsboende är ett särskilt boende för barn och ungdomar.

Det drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

Vi erbjuder boende för skolungdomar som har lindrig eller måttlig utvecklingstörning eller autismliknande diagnos.  För att kunna bo på Häggviks Ungdomsboende ska man vara 16-23 år och studera.

Vi har öppet alla dagar och dygnet runt. Den som blir sjuk kan välja att stanna på boendet. Personal finns för att ge stöd när ungdomarna behöver det. Vi förbereder ungdomarna för ett vuxenliv ute i samhället. Vi lär dem att klara ett så självständigt liv och boende som möjligt.

Varje ungdom får en egen genomförandeplan. En genomförandeplan visar vad ungdomen vill ha hjälp med. Genomförandeplanen visar hur och när personalen ska hjälpa. I genomförandeplanen sätter ungdomen tillsammans med personal upp mål. Ett mål kan vara att laga en maträtt eller att kunna boka biobesök. Efter ett bestämt datum utvärderar personalen tillsammans med ungdomen hur det har gått. Därefter sätts nya mål upp.

 Det finns även möjlighet att träna på att umgås med kompisar. Vi har tillgång till bad, bastu, gym och spinning. På ungdomsboendet finns DVD, TV-spel, biljardbord och pingisbord. Vi gör många aktiviteter för de ungdomar som vill. Det kan vara en resa till Åland, grilla korv ute, åka till Uppsala eller gå på en fotbollsmatch. Häggviks Ungdomsboende är med i Stockholm LOV, lagen om valfrihet, vilket innebär att alla som bor i Stockholm stad kan välja att ansöka om att bo hos oss. Den som är intresserad av ungdomsboendet ska kontakta sin LSS-handläggare i hemkommunen.

 Välkommen att boka tid för studiebesök.

Adress och telefonnummer hittar du här .